Software installeren

De actuele testversie van de software is PerceelTool 2.2, deze bèta versie is vrijgegeven in september 2019. Aanpassingen aan de software volgt U via de pagina Release-Notes.

Software installatie
De PerceelTool kan als Windows-toepassing op 3 manieren worden geïnstalleerd, als:

   1. Windows app (setup.exe), de software (individueel) wordt geïnstalleerd in de gebruikers map en waarbij de download en installatie van update versies automatisch verloopt. Deze vorm van installatie heeft de voorkeur.
   2. Windows programma (perceeltool.msi): de software wordt geïnstalleerd in een door de gebruiker aan te wijzen map. Normaliter is dat een map onder de map program files. Deze versie kan ook gebruikt worden op netwerken. Als er belangrijke update versies beschikbaar zijn dan wordt dit gemeld bij het opstarten van de software. De gebruiker of netwerkbeheerder moet deze update dan zelf downloaden en installeren.
   3. Windows zip bestand (perceeltool.zip); de software wordt eigenlijk niet geïnstalleerd via Windows maar uitgepakt in een door de gebruiker te benoemen program-map ergens op de PC. Het programma wordt opgestart door het aanklikken (starten) van het bestand Perceel.exe in de programma-map. Na het starten kunt u het icoon van de software eenvoudig vastmaken aan de taakbalk.

De software kan worden gedownload door de klikken op de naam van het gewenste bestand.

Download projecten
Voor het installeren van de software dient u een projecten-map aan te maken ergens op uw pc of systeem. Bij voorkeur op een plek waar voldoende ruimte beschikbaar is voor de resultaten van de berekeningen.
Deze map geeft u een duidelijke naam, bijvoorbeeld PerceelTooldata o.i.d.. Deze map wordt feitelijk een archief met projecten. De projecten die op deze website aan de orde komen als voorbeelden kunt u hier als VB_PERCEELTOOL.zip bestand downloaden. De projectbestanden met de extensie .perceel kopieert u naar de projecten-map.

Meer uitleg vindt u over:

   • De aanmelding van een gebruiker na installatie van de software (lees meer).
   • Gebruik menu-onderdelen van de software (lees meer).
   • Installatie van de software wordt soms belemmerd door een virusscanner (lees meer).
   • De PerceelTool kan ook draaien op een Mac (lees meer).
   • Koppeling met RainTools (lees meer)

Help-pagina’s
Het is raadzaam om eerst een bijgeleverd voorbeeldproject goed te bekijken en na te lopen via de toelichtingen op de help-pagina’s. Aan de hand van het voorbeeld kunt u ook eerst de resultaten van simulaties bekijken en de structuur van de software nalopen. Daarna kunt gaan experimenteren met maatregelen of misschien uw eigen situatie invoeren.

Instructievideo’s
Met het gebruik van de software kunt u ook kennismaken via de instructievideo’s op deze website. Stap voor stap worden de schermen in het hoofdmenu (hands-on) uitgelegd.

Ontwikkelingen
De ontwikkeling van de software loopt door. Het inbouwen van grote/nieuwe functionaliteiten is niet voorzien maar het oplossen van fouten en bugs wel. Als er een versie met belangrijke verbeteringen beschikbaar is, dan ontvangt u bericht per mail. Aanpassingen aan de software volgt U via de pagina Release-Notes.

Uw suggesties zijn welkom
Het  gebruik van de software staat uitgebreid beschreven op deze website. We werken in deze beginfase nog niet met statische pdf documenten. De website wordt regelmatig bijgewerkt naar aanleiding uw opmerkingen en suggesties, deze zijn zeer welkom via info@perceeltool.nl.

Laatste wijziging 2020-01-19